خرید سمعک کراس
اگر شما هم جزو آن دسته از کم شنوایانی هستید که تنها یک گوش آنها دچار اختلال یا آسیب شده و گوش دیگرشان سالم است، باید بگوییم این اختلال، کم شنوایی یکطرفه نام دارد و با خرید سعک کراس قابل درمان است.
سمعک کراس نوعی سمعک بیسیم است که در دو نوع پشت گوشی و داخل گوشی وجود دارد و از این طریق شنوایی شما را تقویت مینماید.
مکانیزم عملکرد سمعک کراس به این صورت است که صدا را از گوش ناسالم جمع میکند و به گوش سالم انتقال میدهد. انواع سمعک کراس که در این مطلب میخواهیم درباره آن با شما صحبت کنیم، برای درمان افت شنوایی یک طرفه و دو طرفه کاربرد دارد.
اگر قصد خرید سمعک کراس دارید، توصیه میکنیم این مطلب را تا پایان بخوانید. همچنین اگر برای آشنایی با سمعک کراس برای انتخاب یا خرید سمعک نیاز به مشاوره دارید، میتوانید همین حالا با شماره تلفن09125403032 – 02122909216 با همکاران ما در کلینیک سمعک برتر تماس بگیرید و مشاوره رایگان دریافت کنید.
مزایای خرید سمعک کراس
میدانید که دستگاه شنوایی انسان از هر دو گوش امواج و ارتعاشات صدا را دریافت میکند. زمانی که هر دو گوش فرد سالم هستند، شنوایی و تشخیص جهت صدا به درستی اتفاق میافتد. اما زمانی که به یکی از گوشها آسیب وارد شود و یا گوش به طور مادرزادی دچار اختلال باشد، فرد به افت شنوایی یکطرفه مبتلا میشود. در این حالت علاوه بر اینکه صدا ضعیفتر از حالت واقعی به گوش فرد میرسد، توانایی جهتیابی صدا نیز برای او سخت میشود. اما خبر خوب این است که خرید سمعک کراس و استفاده از آن، میتواند یک راهکار مناسب برای این افراد باشد. خرید سمعک کراس مزایایی دارد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم:
قابلیت شنیدن صدا در محیط های پر سروصدا
سمعک کراس به شما کمک میکند ضمن شنیدن صدا در محیطهای پر سر و صدا و شلوغ، بتوانید منبع و جهت صدا را نیز به درستی تشخیص بدهید.
برخورداری از شنوایی کافی هنگام رانندگی
با استفاده از سمعک کراس علاوه بر اینکه میتوانید به راحتی رانندگی کنید و شنوایی کافی برای شنیدن صدای بوق و سایر صداهای هشدار دهنده را داشته باشید، در مسافرت میتوانید هنگام رانندگی با همسفران خود صحبت کنید و صدای آنها را بشنوید و از مصاحبت با آنها لذت ببرید.
برخورداری از شنوایی در فضای بیرون از خانه
استفاده از سمعک کراس و تقویت صدا توسط آن، به فضای خانه که صداهای موجود در آن محدود است، خلاصه نمیشود، بلکه شما با قرار گرفتن در محیطهای خارج از خانه مثل خیابان و … نیز میتوانید صداهای مختلف را با هر دو گوش خود بشنوید و از محیط اطراف خود آگاهی بیشتر و بهتری داشته باشید.
راحتی در استفاده
کاربری آسان و استفاده راحت از سمعک کراس، آن را به یک سمعک محبوب در میان سمعکهای موجود در بازار تبدیل کرده است. حتی میتوان گفت استقبال زیاد کاربران از این سمعک، به دلیل استفاده راحت از آن است.
سمعک مدرن و هوشمند
سمعک کراس ظاهری کاملاً شیک و مدرن دارد و به دلیل تنوع بالا، سلیقه اغلب کاربران سمعک را پوشش میدهد.
به طور کلی باید بگوییم بزرگترین مزیت سمعک کراس این است که فرد کمشنوا میتواند بدون توجه به اینکه صدا از کدام سمت میآید، آن را با گوشی که شنوایی آن سالمتر است، بشنود.
دومین مزیت سمعک کراس این است که میکروفون و رسیور کاملا از هم جدا هستند، این امر باعث میشود بتوان سمعک را تقویت کرد، بدون اینکه سمعک سوت بزند.
انواع سمعک کراس و کاربردهای سمعک کراس
سمعک کراس بر اساس نوع کاربری، به 6 دسته اصلی تقسیم میشود که در ادامه هر دسته را به تفکیک و به طور مفصل برای شما شرح میدهیم تا پایان با ما همراه باشید.
سمعک کلاسیک کراس (Classic CROS)
فردی را در نظر بگیرید که گوش چپ او دچار اختلال و گوش راست سالم است و یا یک کمشنوایی مختصر در فرکانسهای بالا دارد. این فرد برای گوش راست نیازی به سمعک ندارد اما به دلیل اینکه گوش چپ دچار اختلال است، جهت یابی فرد مختل میشود. در این شرایط باید کاری کرد که فرد بتواند از گوش چپ نیز صدا را دریافت نماید.
در این موارد معمولاً یک میکروفون در قالب سمعک برای فرد طراحی و روی گوشی که دچار اختلال است (در این مورد گوش چپ) قرار داده میشود. از طرف دیگر یک سمعک با رسیور بر روی گوش سالم (در این مورد گوش راست) قرار میگیرد.
از این طریق، سیگنال دریافت شده توسط گوش ناسالم به گوش سالم منتقل میشود تا قابل شنیدن باشد و نیز فرد کم شنوا بتواند به درستی جهت یابی کند. در واقع مزیت سمعک کلاسیک کراس این است که بر “اثر سایه سر” یا همان Head Shadow Effectغلبه میکند.
شاید برایتان سوال باشد که اثر سایه سر یا به طور خلاصه اثر سایهای چیست؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم زمانی که شنوایی متقارن وجود دارد، در فرکانس های بالا، سر انسان مانند یک سپر عمل میکند و صداهایی را تقویت میکند که از سمت نزدیک به سر میآیند و صداهایی را که از سمت دورتر میآیند، کاهش میدهد. به این وضعیت، اثر سایه سر گفته میشود.
برای قالب گیری سمعک کلاسیک از قالب باز استفاده میشود چرا که سمعک روی گوش سالم قرار میگیرد. در مدلهای قدیمیتر سمعک کلاسیک کراس، یک سیم از سمعک خارج و از پشت گردن به میکروفون داخل گوش متصل میشد. اما در مدلهای جدید، میکروفون و سمعک از طریق بلوتوث به هم وصل میشوند.
سمعک بای کراس (Bi-CROS)
مدل بای کراس برای افرادی تجویز میشود که در هر دو گوش دچار افت شنوایی هستند اما یک گوش قابل تقویت و گوش دیگر کاملاً ناشنوا یا به هر دلیلی غیرقابل تقویت است. در چنین شرایطی برای گوشِ قابل تقویت، یک سمعک کامل (شامل میکروفون، آمپلی فایر و رسیور) تجویز میشود و برای گوشِ غیرقابل تقویت، فقط یک میکروفون تجویز میشود تا صدا را به گوش سالم انتقال دهد. به عبارت دیگر از هر دو گوش صدا دریافت شود و سمعک صدا را به گوش سالمتر برساند.
هدف تجویز این مدل سمعک نیز مانند مدلهای قبل، غلبه بر اثر “سایه سر” است. برای تجویز این سمعک نیز از قالب بسته استفاده میشود.
شاید برایتان سوال باشد که تفاوت سمعک کلاسیک کراس و سمعک بای کراس چیست؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم تفاوت بین سمعک کلاسیک کراس و سمعک بای کراس در این است که سمعک کلاسیک، برای افرادی مناسب است که یک گوش سالم و یک گوش کمشنوا دارند. در حالیکه سمعک بای کراس برای افرادی طراحی شده که هر دو گوش آنها کمشنوا باشد و یا یک گوش کم شنوا و گوش دیگر ناشنوا باشد.
همچنین سمعک بای کراس به گونهای طراحی شده است که از طریق میکروفن، صداها را دریافت و آنها را تقویت کند، سپس به گوش بیمار برساند، درحالیکه سمعک کلاسیک کراس این تقویتکننده صدا را ندارد.
سمعک پاور کراس (Power CROS)
یکی از مشکلات کاربران با سمعکهای پشت گوشی، ایجاد فیدبک بود به همین دلیل اکثر کاربران، استفاده از سمعکهای داخل گوشی را ترجیح میدادند. اما در مدل جدید سمعک کراس، میکروفون از سمعک جدا شده و این مشکل برطرف شده است.
این مدل سمعک نیز بر اثر سایه غلبه میکند. به این صورت که میکروفون در سمت گوش کمشنوا قرار گرفته و آمپلی فایر (تقویت کننده) و رسیور در سمت گوش سالم قرار میگیرند.
تفاوت این مدل با مدل کلاسیک در این است که در سمعک پاور، تقویت کننده قویتر است و برای جلوگیری از ایجاد فیدبک، میکروفون از سایر اجزاء الکترونیکی سمعک جدا شده است. در حالیکه هدف اصلی سمعک کلاسیک، دریافت صدا از سمت گوش کمشنوا است.
سمعک مدل پاور معمولاً برای افراد مبتلا به کم شنوایی عمیق یا شدید دو طرفه کاربرد دارد و قالب آن نیز به صورت بسته ساخته میشود تا بر اثر نشت صدا و ایجاد فیدبک، غلبه نماید.
سمعک مولتی کراس (Multi-CROS)
این سمعک همانطور که از نامش پیداست از چند سمعک تشکیل شده است، در این مدل، روی گوش سالم بیمار یک سمعک کامل قرار میگیرد که قالب آن متناسب با میزان شنوایی فرد، میتواند باز یا بسته باشد. روی گوش کمشنوا نیز یک میکروفون نصب میشود.
به این ترتیب از هر دو گوش امواج و ارتعاشات صدا دریافت میشود. میکروفونی که روی گوش کمشنوا قرار گرفته، قابل خاموش و روشن شدن است و اگر روشن باشد، سمعک بر اثر سایه سر غلبه میکند.
سمعک ترنس کرانیکال کراس (Trans cranial CROS)
گاهی اوقات با مواردی رو به رو میشویم که یک گوش ناشنوا است و اگر از طریق هدفون، صدایی با شدت بالا برای آن پخش شود، گوش این صدا را نمیشنود. اما اگر ارتعاش پس از مقداری کاهش، از طریق انتقال استخوانی برای گوش دیگر (که شنوایی بهتری دارد) پخش شود، صدا شنیده خواهد شد. این وضعیت “اثر بین گوشی” یا IA نام دارد.
سمعک ترنس کرانیکال یا همان سمعک استخوانی برند کراس، با استفاده از اثر بین گوشی، بر اثر سایهای یا همان اثر سایه سر غلبه میکند. به این صورت که در حین انتقال بین گوشی، اثر سایهای حذف میشود.
در تجویز سمعک ترنس کرانیکال، یک ارتعاشگر استخوانی، روی ماستوئید گوش ناشنوا قرار میگیرد و یا سیگنال صدا از طریق هدفون با شدت بالا به گوش ناشنوا وارد میشود. سپس صدا از طریق انتقال استخوانی به گوش سالم رسیده و توسط آن شنیده میشود. برای تجویز این سمعک نیز از قالب بسته استفاده میشود.
سمعک با قالب باز (Ipsilateral Routing Of Signal)
برخی از کم شنوانایانی در فرکانسهای پایین، شنوایی نرمال یا نزدیک به نرمال دارند، اما با انسداد مجرای گوش، تقویت زیاد فرکانسهای پایین برایشان آزاردهنده خواهد بود. برای این بیماران از سمعک Ipsilateral Routing Of Signal تجویز میشود. این سمعک دارای قالب باز است و از ایجاد فیدبک جلوگیری میکند.
قیمت سمعک کراس
اشاره کردیم که در سیستم کراس، باید یک عدد سمعک و یک میکروفون وجود داشته باشد. با توجه به پیچیدگی و خاص بودن این سیستم، قیمت سمعک کراس نسبت به بقیه سمعکها، کمی بیشتر است. از طرف دیگر به دلیل پیچیده بودن تکنولوژی به کار رفته در تولید سمعک کراس، برندهای کمی در سطح جهان این سمعک را تولید میکنند.
کمپانی سمعک زیمنس آلمان یا همان سمعک سیگینا، کمپانی اتیکن دانمارک و کمپانی فوناک سوئیس از جمله برندهایی هستند که بهترین و با کیفیتترین سمعک های کراس را تولید میکنند. از آنجایی که همه این شرکتها خارجی هستند، سمعک کراس، یک سمعک وارداتی به حساب میآید و بدیهی است که قیمت آن تابع نوسانات قیمت ارز است. از این رو برای دانستن آخرین قیمت سمعک کراس با کلینیک سمعک برتر تماس بگیرید و یا به صورت حضوری مراجعه نمایید.
نمایندگی سمعک کراس
گفتیم که سمعک کراس برای افراد با کم شنواییهای یک طرفه، کاندید استفاده از سمعک کراس هستند. لازم است بدانید که بخش زیادی از عملکرد سمعک به کیفیت قطعات داخلی و تکنولوژی به کار رفته در ساخت آن مربوط میشود. پس بهتر است سمعک را از یک مرکز معتبر خریداری نمایید. بهترین مرکز برای خرید سمعک کراس، نمایندگی سمعک کراس است که میتوانید آن را از کلینیک سمعک برتر تهیه نمایید.
از کجا سمعک کراس بخرم؟
یکی از سوالات افرادی که سمعک کراس برای آنها تجویز شده است، با آن رو به رو هستند، این است که سمعک کراس از کجا بخرم؟
در پاسخ به این سوال باید بگوییم با توجه به تنوع ردههای سمعکهای کراس موجود در بازار، بهتر است از یک مرکز معتبر که انواع این سمعکها را عرضه میکند، خریداری نمایید.
مرکز سمعک برتر یکی از مراکز معتبر فروش سمعک کراس است که میتوانید از این مرکز بدون نگرانی از اصل بودن کالا، خرید سمعک کراس مورد نظر خود را به راحتی انجام دهید. در این مرکز امکان خرید اینترنتی سمعک کراس و نیز امکان خرید حضوری و ارسال سمعک برای کاربران در تهران و شهرستان فراهم شده است.
مزایای خرید سمعک کراس از سمعک برتر
به پشتوانه سالها حضور موفق در حوزه فروش و پشتیبانی از انواع برندهای سمعک و لوازم شنوایی توانستهایم رضایت مشتریان بسیاری را جلب نماییم. مشتریان ما دلیل انتخاب سمعک برتر را موارد زیر دانستهاند:
- ارائه مشاوره رایگان و پیشنهاد بهترین سمعک با توجه به نیاز مشتری
- برخورداری از تیم تخصصی مجرب و متعهد در آموزش و پشتیبانی از انواع سمعک
- ضمانت اصل بودن کالا و به روز بودن سمعکها و لوازم جانبی شنوایی
- سالها تجربه موفق در زمینه فروش تجهیزات شنوایی و تقویت صدا
سوالات متداول خرید سمعک کراس
اگر پزشک برای شما سمعک کراس تجویز کرده باشد، با توجه به خاص بودن آن، شاید سوالات و دغدغههایی برای خرید سمعک کراس داشته باشید که کاملاً طبیعی است. در این بخش به طرح سوالاتی که اکثر شما عزیزان در مراجعه به کلینیک سمعک برتر از همکاران ما میپرسید، میپردازیم. این پرسشها عبارتند از:
مکانیزم سمعک کراس چگونه است؟
سمعک کراس، نوعی سمعک است که صدا را از هر دو گوش دریافت کرده و به یک گوش که سالمتر است انتقال میدهد. سیستم کراس شامل یک سمعک و یک میکروفون است که سمعک روی گوش سالم و میکروفون روی گوش کم شنوا یا ناشنوا قرار میگیرد.
سمعک کراس برای چه کسانی کاربرد دارد؟
این سمعک برای ناشنوایی های یک طرفه و یا کم شنواییهای غیرقابل تقویت استفاده میشود. با استفاده از این سمعک میتوان صدا را از گوش کمشنوا یا ناشنوا دریافت کرده و در اختیار گوش شنوا یا سالم قرار داد.
کم شنوایی یکطرفه چه مشکلاتی ایجاد میکند؟
مهمترین مشکلی که کم شنوایی یک طرفه برای فرد ایجاد میکند، این است که فرد کم شنوا نمیتواند منبع صدا و جهت آن را تشخیص دهد. یکی دیگر از مشکلاتی که افراد دارای کم شنوایی یک طرفه با آن مواجه میشوند، مشکل درک گفتار در نویز است. خبر خوب این است که هر دو مشکل با خرید سمعک کراس قابل حل است.
فرق سمعک کراس با سمعک بای کراس چیست؟
سمعک کلاسیک کراس که در اصطلاح به آن سمعک کراس هم میگویند، برای افرادی مناسب است که یک گوش سالم و یک گوش کمشنوا دارند. در حالیکه سمعک بای کراس برای افرادی مناسب است که هر دو گوش آنها کمشنوا باشد و یا یک گوش کم شنوا و گوش دیگر ناشنوا باشد.
چه کسانی کاندید سمعک کراس هستند؟
سمعک کراس برای افرادی تجویز میشود که دارای افت شنوایی یک طرفه یا شنوایی نامتقارن هستند.
جمع بندی و سخن پایانی درباره سمعک کراس
در این مطلب درباره انواع سمعک کراس صحبت کردیم. اشاره کردیم که هر نوع سمعک کراس مناسب چه سطح از ناشنوایی و کمشنوایی است. امیدواریم با خواندن این مطلب اطلاعات مفیدی را پیرامون خرید سمعک کراس به دست آورده باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان میتوانید با همکاران ما در مرکز سمعک برتر در ارتباط باشید.