سمعک دیجیتال
سمعک دیجیتال با سمعک آنالوگ متفاوت است. نسل دوم سمعک ها میباشد و مدار پردازشی آن دیجیتال است بنابراین کارایی بسیاربهتری نسبت به سمعک آنالوگ دارند. سمعک دیجیتال دارای سه قسمت رسیور یا گیرنده، مدار پردازشی و میکروفن یا بلندگو است. باتری نیز تامین انرژی سمعک را برعهده دارد. پردازشگر DSP باعث عملکرد بهتر سمعک و افزایش درک گفتار می شود. صدا در سمعک دیجیتال توسط میکروفن دریافت می شود، در پردازشگر پردازش شده یعنی اول به صورت صفر و یک خوانده شده و دوباره به صورت امواج توسط گیرنده(رسیور) به مغز می رسد.
از لحاظ قیمت، سمعک آنالوگ زیر یک میلیون تومان در هر گوش قیمت گذاری شده و جهت تنظیم به کامپیوتروصل نمی شود. سمعک آنالوگ تمامی صداها را یکسان بلند می کند اما در سمعک دیجیتال تنظیم های اولیه ای برای محدود کردن نویز وجود دارد. مدار سمعک از نوع AGC است که حداکثر تلاش را در حذف خش خش دارد. میکروفن آن یک سویه است و بنابراین در سمتی که گوش سمعک دارد صدا را بهتر دریافت می کند. با یک قالبگیری خوب و صحیح و انتخاب درست سمعک از لحاظ قدرت، می توان به یک رضایت متوسط دست یافت. قیمت سمعک دیجیتال بسیار متفاوت است، زیرا مدارات آن ها و امکاناتشان متفاوت می باشد. شما سمعک دیجیتال واقعی را از بالای یک میلیون تومان می توانید پیدا کنید اما اینکه کدام یک واقعا مدار نویزگیر و افزایش درک شنوایی داشته باشند، مساله ای است که ادیولوژیست باید به شما کمک کند. کلینیک سمعک برتر با کادری مجرب و اخلاقی حرفه ای آنچه را که مناسب کاربر است به او معرفی می کند.
سمعک آنالوگ
سمعک آنالوگ به صورت دستی و پیچ روی سمعک تنظیم می شود. از معایب بزرگ سمعک آنالوگ میتوان به عدم یکنواختی صدا در محیط های مختلف اشاره کرد.
بیماران مشکلات خود را اینگونه بیان می کردند که صداها خیلی کم یا خیلی بلند و آزاردهنده می باشند، یا صداهای محیطی آزاردهنده هستند و کاربران سمعک آنالوگ، به علت صدای اضافه در سمعک و یا تقویت بیش از اندازه صداهای بلند، هیچوقت راضی نبودند.
سمعک آنالوگ بسیار سمعک ارزان برای بیماران می باشد. اما برای راحتی بیماران انواع سمعک دیجیتال و سمعک هوشمند را توصیه می کنیم.
سمعک دیجیتال
سمعک دیجیتال متناسب با میزان کم شنوایی و برنامه ای که ادیولوژیست- شنوایی شناس تعیین می کند، با کامپیوتر تنظیم می شود. از دیگر ویژگی سمعک دیجیتال: مدارات پردازشی است که با توجه به تعداد باند و کانال سمعک دیجیتال، کیفیت صدا تغییر می کند. (یعنی علاوه بر تغییر ولوم صدا که در سمعک آنالوگ انجام می شود میتوانیم زیر و بمی صدا را در سمعک دیجیتال تغییر دهیم) و در نتیجه باعث جلب رضایت بیشتر بیمار می گردد، اما باز هم رضایت کافی را برای کاربران به همراه نداشتند به خصوص برای بیمارانی که علاوه بر مشکل کم شنوایی، درک شنوایی پایینی دارند .
سمعک دیجیتال جلو پیشرفت کم شنوایی را نمی گرفتند. اما در سمعک هوشمند این اصل رعایت شده است. در محیط هایی که چندین منبع صدا وجود داشت یا چندین نفر باهم صحبت می کردند، وضوح شنیداری برای بیماران بسیار کم بود. انواع سمعک دیجیتال برای بیماران، سمعک ارزان می باشد.
سمعک دیجیتال جای سمعک آنالوگ
سمعک دیجیتال دارای قابلیت برنامه ریزی است و به کامپیوتر وصل می شود و میتوان بمی و زیری آن را به صورت بهتری کنترل کرد. اما در سمعک آنالوگ فقط یک پیچ گوشتی، بمی و زیری سمعک را تنظیم می کند. سمعک دیجیتال دارای تنوع بیشتری از لحاظ ظاهر هستند و به صورت سمعک نامرئی، سمعک داخل گوشی و سمعک پشت گوشی می باشد.مدارات تنظیمی در سمعک دیجیتال به گونه ای است که می تواند افت و خیز شنوایی را بیشتر از سمعک آنالوگ، تنظیم کند و صدای محیطی کمتر از سمعک آنالوگ باعث تداخل در اصوات گفتاری شود. سمعک معمولی یا آنالوگ به خاطر قیمت پایین شاید مورد علاقه برای کسانی باشد که یا بودجه زیادی برای سمعک ندارند، و یا نمی خواهند بودجه زیادی بگذارند. اما وقتی این افراد از سمعک آنالوگ یا حتی دیجیتال خیلی قدیمی استفاده می کنند ناراضی بوده و این موضوع پیامد بدی برای کاربر سمعک دارد. و آن، این است که سمعک بد است. در صورتیکه مسلما اگر یک ادیولوژیست باتجربه با مشاوره صحیح کاربر را قانع به خرید درست می کرد، ایشان رضایت حداقل نسبی از سمعک داشتند و هزینه بیشتری برای سمعک می کردند. متاسفانه برخی از تجهیزات پزشکی ها بعضی از سمعک ها را که ادیولوژیست ها تجویز نمیکنند با قیمت پایینتر می فروشند و همین امر کششی برای افرادی است که فکر میکنند در خرید سمعک جای مناسب و ارزانی پیدا کرده اند. از بین سمعک های دیجیتال ادیولوژیست کلینیک برتر با تجربه و سابقه کاری که دارد میداند کدام یک از بقیه ی سمعک های دیجیتال کیفیت بهتری دارد.اما باید دانست سمعک دیجیتال هیچگاه سمعک هوشمند و سمعک هوشمند هیچگاه سمعک فراهوشمند نمی شود. اما اگر بودجه ی شخصی واقعا به سمعک فراهوشمند نمی رسد ناچار است برای درک شنیداری از سمعک استفاده کند.
انواع سمعک دیجیتال
سمعک دیجیتال، به صورت داخل گوشی و پشت گوشی می باشد. سمعک داخل گوشی نیز از اندازه شل(صدفه گوش) وجود دارد که تا افت شنوایی 85 را پوشش می دهد. و اندازه کانال آن تا افت شنوایی 75 دسی بل مناسب است و اندازه نامرئی آن تا 70 دسی بل پوشش دهی دارد. باید این نکته را ذکر کرد که سیستم محافظ باد میکروفن چندسویه ارتباط قوی با تلویزیون، ارتباط قوی با تلفن، ارتباط سمعک با موبایل، استفاده از لوازم جانبی سمعک، استفاده از ریموت ها، تشخیص جایگاه فضایی شخص در محیطی مانند آسانسور، تشخیص درک گفتاری درمحیط های شلوغ یا پشت سر در این سمعک ها وجود ندارد. سمعک دیجیتال شروعی است برای یک جهش تازه در کیفیت شنیداری.
تشخیص سمعک آنالوگ بی کیفیت
اولین نشانه سمعک تقلبی اینکه، کارت گارانتی معتبر ندارند. دوم اینکه اصولا ادیولوژیست های معتبر و با علم روز برندهای اصلی مانند زیمنس، اتیکن، ویدکس و… کار می کنند. سوم اینکه روی سمعک ها اسم برند معتبری حک نشده است. و این سمعک ها اصولا هوشمند نیستند، به کامپیوتر وصل نمی شوند، برچسب اصالت کالا ندارند و در رده قیمت ارزان دادوستد می شوند. متاسفانه اکثر بورس لوازم و تجهیزات پزشکی عرضه کننده این سمعک ها می باشند.در زیر عکس چند سمعک تقلبی و بی کیفیت به عنوان نمونه نشان داده می شود.