شنوایی سنجی در شریعتی
شنوایی سنجی یا ادیومتری شامل آزمایشات و اندازه گیری های شنوایی فرد می باشد که شامل تست های مختلفی است. این آزمایشات بدون درد است و توانایی افراد را در شنیدن اصوات گوناگون ارزیابی می کند.
در تست های شنوایی سنجی ابتدا سالم بودن شنوایی فرد بررسی می شود و اگر مشکلی وجود داشت، پیگیری های لازم انجام شده تا مشخص شود کدام یک از بخش های سیستم شنوایی با مشکل مواجه است تا با اقدامات لازم برطرف شود. قبل از فرایند تجویز سمعک نیز شنوایی سنجی انجام می گیرد تا شنوایی شناس با بررسی نتایج آزمایشات شنوایی، سمعک متناسب با وضعیت شنیداری بیمار را تجویز کند. همچنین در نوزادان تازه متولد شده نیز شنوایی سنجی ضروری است که انجام گیرد زیرا نوزاد و کودک در مسیر رشد قرار دارند و شنوایی نقش مهمی در رشد اجتماعی و شناختی فرد ایفا می کند. با شناخت نشانه های کم شنوایی کودک و نوزاد در هر سن و مراجعه به موقع به متخصص می توان از پیشرفت مشکل جلوگیری کرد و برای درمان به موقع اقدام نمود. بنابراین آزمایشات شنوایی از اهمیتی قابل توجه برخوردار هستند. از انواع تست های شنوایی سنجی می توانیم به آزمایش تن خالص، تست گفتار، ارزیابی پاسخ شنوایی ساقه مغز یا تست ABR ،آزمایش OAE ،تمپانومتری و تست VNG اشاره کنیم. اگر در منطقه شریعتی تهران زندگی میکنید، برای انجام شنوایی سنجی در شریعتی تهران به کلینیک سمعک برتر مراجعه نمایید. در این مرکز انواع آزمایشات شنوایی بزرگسالان و همچنین شنوایی سنجی مختص نوزادان و کودکان با جدیدترین دستگاه ها و توسط پرسنل با تجربه و حرفه ای انجام می گیرد. در ادامه انواع تست های شنوایی سنجی توضیح داده شده است.
انواع تست های شنوایی سنجی
شنوایی سنجی تن خالص(Pure – tone audionetry)
این تست متداول ترین آزمایش شنوایی است که با استفاده از دستگاه ،صداهایی با فرکانس های مختلف انتقال میدهند تا آستانه شنوایی بیمار تعیین شود. همچنین آستانه شنوایی های تعیین شده در انتقال هوایی و استخوانی توسط دستگاه به طور جداگانه اندازه گیری می گردد.روش این آزمایش چنین است که از فرد خواسته می شود در یک اتاقک عایق صدا قرار گیرد سپس صدا ها با فرکانس های مختلف از طریق هدفون به گوش او می رسد و از فرد خواسته می شود که صداها را گوش کرده و زمانی که صدا را می شنود با فشار دادن دکمه ای یا بالابردن دست خود به ادیولوژیست علامت دهد.سپس خروجی تست به صورت نموداری به نام ادیوگرام رسم می شود.این نمودار آستانه شنوایی را بر حسب دسی بل نسبت به فرکانس نشان می دهد. این تست میزان کم شنوایی را نشان می دهد.
شنوایی سنجی گفتار (Speech audiometry)
در این تست از کلمات (صداهای گفتاری)استفاده می شود که توانایی فرد را برای تشخیص کلمات از صدای پس زمینه مورد ارزیابی قرار می دهد.همچنین این آزمایش تعیین میکند که فرد به سمعک نیاز دارد یا خیر. انجام این آزمایش بدین صورت است که از فرد خواسته می شود که به اتاق عایق صدا رفته وکلماتی که از هدفون می شنود را تکرار کند. این کلمات ممکن است توسط ادیولوژیست گفته شود و یا از قبل ضبط شده باشد.
آزمایش پاسخ شنوایی ساقه مغز(ABR)
تست ABR نشان می دهد که گوش داخلی ( حلزون گوش ) و عصب شنوایی در چه وضعیتی هستند. اصوات پس از رسیدن به گوش داخلی، گیرنده های حلزون گوش را تحریک می کنند که در نتیجه پتانسیل های الکتریکی به قشر مغز منتقل می شود.این پاسخ های الکتریکی توسط الکترود هایی ثبت و سپس بررسی می شوند.این الکترود ها بر سر، پیشانی و فرد قرار می گیرد و به یک رایانه مخصوص متصل میگردد. این رایانه برای اندازه گیری نحوه واکنش عصب شنوایی به صداهای مختلف استفاده می شود. این تست غیر تهاجمی است و هیچ عارضه ای بوجود نمی آورد و اغلب در مورد کودکان و افرادی که نمی توانند غربالگری شنوایی معمولی را انجام دهند به کار گرفته می شود.آزمایش پاسخ شنوایی ساقه مغز معمولا بعد از غربالگری نوزادان (سه ماهگی) انجام می گیرد و وضعیت شنوایی نوزاد را مشخص می کند.
تست انتشارات آکوستیک (OAE)
برای مشخص نمودن وضعیت شنیداری نوزادان، در بدوتولد یا ماه های اول نوزاد غربالگری شنوایی صورت می گیرد.یکی از تست های اصلی که در غربالگری شنوایی نوزادان استفاده می شود، تست OAE می باشد.این آزمایش جهت ارزیابی حلزون گوش را که وظیفه واکنش دادن به اصوات را دارد به کار می رود.روش انجام این تست بدین صورت است که دو پروب ریز را داخل کانال گوش قرار می دهند که یکی از این پروب ها وظیفه تولید صدا را داشته و پروب دیگری در واقع نقش یک میکروفون را برای دریافت پژواک ها( اکوی صدا ) ایفا می کند.در صورتی که عملکرد سلول های مویی حلزون گوش صحیح و بدون ایراد باشد باید در پاسخ صداهای تولیدی ، پژواک های طبیعی دریافت می شود.در صورت وجود مشکل،اقدامات درمانی قبل از 6 ماهگی نوزاد انجام می گیرد.
تست تمپانومتری(Tympanometry)
این تست برای تشخیص و کنترل مشکلات گوش میانی و همچنین بررسی عملکرد پرده گوش انجام می شود.با انجام این تست می توان از تشخیص وجود مایع در گوش میانی،عفونت و التهاب آن و وجود سوراخ یا پارگی در پرده گوش اطلاع پیدا کرد.البته اگر مشکلی در شیپوراستاش نیز وجود داشته باشد با تمپانومتری قابل تشخیص است.در تمپانومتری ادیولوژیست یک پروب کوچک را در داخل مجرای گوش فرد قرار میدهد و با کمک دستگاهی به نام تمپانومتر به داخل گوش فشار هوا وارد میکند.هدف از تغییر فشار هوا در داخل گوش بیمار این است که پرده گوش به عقب و جلو حرکت کند.سپس با اندازه گیری های تحرک پرده گوش ، نتایج در نمودار تمپوگرام نشان داده می شود.در حین آزمایش نباید صحبت کنید و از حرکت کردن ، جویدن و یا بلعیدن خودداری کنید تا نتایج آزمایش صحیح به دست بیاید.تست تمپانومتری برای همه سنین بدون خطر و درد می باشد.
ارزیابی تعادلی وستیبولی و سرگیجه(VNG)
سرگیجه ممکن در افراد مختلف رخ دهد و شدت آن نیز متفاوت است.اگر سرگیجه زیاد طول بکشد و چند بار تکرار شود باید پیگیری جدی صورت گیرد.هدف از انجام آزمایش VNG تشخیص علت سرگیجه و ارتباطی آن با گوش داخلی و ارزیابی سیستم تعادل است.در این تست بیمار از عینک مخصوصی استفاده میکند تا به کمک الکترود های چسبنده اطراف چشم حرکات چشم وی ثبت شود.این عینک مجهز به دوربین برای ثبت حرکت چشم است.با ارزیابی حرکات چشم می توان سیستم دهلیزی گوش را بررسی نمود که در تشخیص علت سرگیجه بسیار مفید خواهد بود.آزمایش فاقد هرگونه خطر و اشعه بوده وغیر تهاجمیست.
اهمیت تست های شنوایی
با افزایش سن گوش داخلی ممکن است دستخوش تغییراتی شود که یکی از این تغییرات یا اختلالات افت شنوایی است.با کم شنوایی فرد سالمند در برقراری ارتباط با دیگران دچار مشکل شده و از لحاظ عاطفی و اجتماعی محدود می شود.بنابراین بهتر است با انجام صحیح تست های شنوایی سنجی در مراکز معتبر، میزان کم شنوایی سالمند تشخیص داده شود و سپس روش درمانی مناسب و موثر به کار گرفته شود و عارضه پیشرفت نکند. اختلال کم شنوایی ممکن است در هر سنی رخ بدهد ، بنابراین آزمایشات شنوایی فقط مختص سالمندان نمی باشد. انجام شنوایی سنجی در نوزاد تازه متولد شده بسیار اهمیت دارد،زیرا در صورت تشخیص هرگونه آسیب می توان در همان ماه های اول از پیشرفت عارضه جلوگیری کرد و آن را درمان نمود. شنوایی دارای تاثیر شگرفی در زمینه های اجتماعی ، تحصیلی و شناختی کودک است. اگر اختلالی در این حس صورت گیرد کودک در مواردی که ذکر شد با مشکل مواجه خواهد شد.معمولا در طرح غربالگری بیمارستانی آزمایشاتی صورت می گیرد اما ممکن است به دلیل وجود مایع جنینی در داخل گوش نوزاد نتایج چندان دقیق نباشد.بنابراین در صورت تمایل می توانید تست ها و آزمایشات دقیق تر به کلینیک های معتبر مراجعه کنید.
شنوایی سنجی در منزل
امروزه با پیشرفت تکنولوژی و دستگاه های پیشرفته این امکان وجود دارد که شنوایی سنجی در منزل انجام گیرد. سالمندان و افرادی که توانایی مراجعه به کلینیک را ندارند میتوانند از این گزینه استفاده کنند. ادیولوژیست با استفاده از دستگاه پرتابل ادیومتری ، شنوایی سنجی را برای بیمار انجام میدهد و سپس نتایجی را که در ادیوگرام ثبت شده را بررسی می کند.جهت شنوایی سنجی در شریعتی،اگر فرد سالمند مایل است تست شنوایی انجام دهد اما توانایی مراجعه به کلینیک را ندارد ، می تواند از خدمات شنوایی سنجی در منزل استفاده نماید.کلینیک سمعک برتر خدمات شنوایی سنجی ، تجویز سمعک و قالبگیری در منزل را به سالمندان گرامی ارائه می کند.برای اطلاعات بیشتر با کلینیک سمعک برتر تماس بگیرید.
شنوایی سنجی در منطقه شریعتی تهران
اگر ساکن شریعتی تهران می باشید و مایلید تست های شنوایی سنجی را انجام دهید، می توانید جهت شنوایی سنجی در شریعتی تهران، به کلینیک سمعک برتر مراجعه فرمایید. کلینیک سمعک برتر با بیش از 23 سال سابقه یکی از بهترین مراکز شنوایی در تهران و خرید سمعک است که خدمات با کیفیتی را ارائه می کند. در این مرکز انواع آزمایشات وتست های شنوایی سنجی بزرگسالان و نوزادان انجام می گیرد. آزمایشات شنوایی نظیر OAE ،ABR ،ASSR ،ECOCHG ،تمپانومتری،تن خالص،تست گفتاری و دیگر آزمون های شنوایی به مراجعین گرامی ارائه می شود. در این مجموعه تمامی تست ها با جدیدترین دستگاه ها و توسط متخصصین با تجربه و حرفه ای انجام می گیرد.جهت دریافت نوبت و یا هرگونه اطلاعات بیشتر با کارشناسان سمعک برتر تماس بگیرید.