تست منییر
فهرست محتوا
اگر برای شما هم علائمی مانند سرگیجه، کمشنوایی همراه با وزوز گوش رخ داده باشد، احتمال مبتلا شدن به بیماری منییر در شما هم وجود دارد و لازم است که تست منییر انجام گیرد. این بیماری در قسمت داخلی گوش رخ میدهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره بیماری منییر، تست منییر، علائم و درمان آن مقاله پیش رو را دنبال نمایید.
علاوه بر این، به راحتی قادر خواهید بود با رعایت نکاتی که در این مقاله آورده شده است، تا حد زیادی برخی از علائم این بیماری را کنترل نمایید.
بیماری منییر چیست؟
بیماری منییر یه دلیل اختلال در گوش داخلی به وجود می آید. همان طور که از اسم آن پیداست، گوش داخلی، درونیترین قسمت گوش است که بعد از گوش میانی قرار دارد. ممکن است برخی به اشتباه فکر کنند که بیماری منییر آن ها مربوط به گوش میانی است. علاوه بر این، عدهای هم معتقدند که بیماری منییر آن ها از ناهنجاریهای به وجود آمده در ساختار و یا مقدار مایعات درون گوش داخلی نشات میگیرد، اگرچه هنوز به طور قطعی مشخص نشده که چه عواملی می تواند منجر به این گونه تغییرات گردد.
علائم بیماری منییر
همان طور که در بالا به آن اشاره شد اگر علائمی مانند کمشنوایی پیشرونده، وزوز گوش و سرگیجههای خود به خودی و ناگهانی، احساس پری گوش در شما وجود دارد، می توان به وجود این بیماری شک نمود. سرگیجه بدین گونه است که به طور ناگهانی شروع میشود و قابل پیشبینی نمیباشد و ممکن است از چند دقیقه تا چند ساعت هم طول بکشد.
علاوه بر موارد ذکر شده، این بیماری شامل علائمی دیگری مانند سرگیجه همراه با حالت تهوع، منگی، استفراغ و ضربان قلب نامنظم نیز میباشد. بنا به این دلیل افراد مبتلا به بیماری منییر کمتر قادر به شرکت در فعالیت های جمعی هستند. وزوز گوش به شکل شنیدن صدای سوت، همهمه، زنگزنگ و غرش است که بیشتر زمانی که بدن آرام است به وقوع میپیوندد. بیماری منییر میتواند در سنین مختلف به خصوص در رنج سنی 40 تا 60 سال رخ دهد.
تست منییر چیست؟
چنانچه پزشک شما ناهنجاری هایی در گوش داخلی شما تشخیص دهد احتمالا شما را جهت انجام تست منییر به متخصص شنوایی ارجاع خواهد داد. تست منییر، تست بدون دردی است، که عملکرد گوش داخلی را مورد ارزیابی قرار میدهد و نتایجی که از انجام این تست استخراج میگردد به تشخیص علل اصلی علایم ناهنجاری گوش، تشخیص بیماری منییر و دیگر اختلالات گوش داخلی کمک مینماید.
تست منییر برای بیمارانی که از سرگیجه، عدم تعادل، احساس پری گوش،کم شنوایی اغلب یک طرفه، سرگیجه های ناگهانی و دوره ای و شدید رنج می برند بسیار کاربرد دارد. همان طور که گفته شد، تست منییر کاملا بدون درد است و مدت زمان لازم جهت انجام آن معمولا 20 دقیقه تا نیم ساعت است، با اینحال مدت زمان انجام این تست، براساس نوع و فناوری دستگاه و همچنین میزان همکاری و آرامش بیمار می تواند کمتر یا بیشتر شود. تست منییر علاوه بر این که برای افراد با مشکلات سرگیجه به کار می رود، برای بیماران با نوروپاتی شنوایی نیز کاربرد بسیار فراوانی دارد.
مرکز تخصصی انجام تست منییر
لازم به ذکر است که تست منییر برای کودکان قابل انجام نیست و به جای آن تست ABR مورد استفاده قرار میگیرد. کلینیک سمعک برتر این افتخار را دارد که یکی از بهترین مراکز برتر انجام تست منییر در تهران است. علاوه بر این کلیه خدمات و تست های شنوایی دیگر مانند تست های سرگیجه، خدمات مربوط به سمعک (خرید و تعمیرات و تنظیم آن) نیز در این مرکز صورت میگیرد.
کلیه ی تست های شنوایی، تست منییر و سرگیجه در کلینیک سمعک برتر در تهران به صورت کاملا تخصصی توسط متخصصان این مرکز قابلیت انجام دارد. کلینیک سمعک برتر با بهترین و مجربترین متخصصین بیماریهای گوش و شنوایی شناسی، درخیابان دولت، آماده خدمت رسانی به شما عزیزان است. در صورتی که هر گونه علائم و نشانه بیماری گوش از جمله علائم بیماری منییر که در این مقاله ذکر شد را مشاهده نمودید، میتوانید به این کلینیک مراجعه کرده و از تمامی خدمات به روز آن استفاده نمایید.
نشانی: خیابان شریعتی بالاتر از ظفر، بالاتر از مترو شریعتی، روبروی بیمارستان ایرانمهر، انتهای کوچه مرشدی، پلاک ۱۷ واحد ۱
تلفن های تماس، نوبت دهی و مشاوره : ۲۲۹۰۹۲۱۱۶-۰۲۱ – ۰۹۱۲۵۴۰۳۰۳۲
ما را در اینستاگرام دنبال کنید : samakbartar@
کاربرد تست بیماری منییر
تست منییر کاربردهای زیادی دارد که در ادامه رایج ترین موارد کاربرد انجام این تست آورده شده است:
- تشخیص، ارزیابی و پایش بیماری منییر و تشخیص راهکارهای درمانی آن
- تقویت نمودن و بهبود ثبت موج I در تست ABR
- اندازه گیری و ارزیابی نمودن عملکرد حلزون و عصب شنوایی در حین عمل جراحی
- تشخیص دادن اختلالات طیف نوروپاتی شنوایی
بیماری منییر در کودکان و نیاز به انجام تست منییر
بیماری منییر در کودکان بسیار کم دیده میشود و کمتر از 3 درصد از تمام موارد بیماری های مربوط به گوش را به خود اختصاص میدهد. مطابق با آمار منتشر شده، در بین تمامی دلایل مربوط به سرگیجه در کودکان کمتر از 4 درصد موارد به دلیل بیماری منییر بوده است. همان طور که قبلا هم گفته شده، از نظر بالینی مواردی همچون نوسانات شنوایی، سرگیجه دوره ای، کیپی و وزوز گوش از جمله علایم غالب در بیماری منییر هستند.
این احتمال وجود دارد که تست شنوایی، کم شنوایی در فرکانس های پایین را نشان دهد. ممکن است کودکان در مورد کیپی و وزوز گوش حرف نزنند و در این گونه موارد نباید از منییر و انجام تست منییر غافل شد. شیوع منییر بیش تر در کودکان بالای ده سال دیده شده است. همچنین ممکن است منییر با آلرژی در دوران کودکی و بزرگسالی مرتبط باشد. درمان بیماری منییر در کودکان هم همچون بزرگسالان شامل رژیم غذایی کم نمک و آرامبخش است. همچنین تشخیص منییر در کودکان هم همانند بزرگسالان با انجام تست منییر صورت میگیرد.
نشانی: خیابان شریعتی بالاتر از ظفر، بالاتر از مترو شریعتی، روبروی بیمارستان ایرانمهر، انتهای کوچه مرشدی، پلاک ۱۷ واحد ۱
تلفن های تماس، نوبت دهی و مشاوره : ۲۲۹۰۹۲۱۱۶-۰۲۱ – ۰۹۱۲۵۴۰۳۰۳۲
ما را در اینستاگرام دنبال کنید : samakbartar@
علل مبتلا شدن و روش درمان بیماری منییر
در افرادی که به بیماری منییر مبتلا هستند، رعایت نمودن خواب ، تغذیه و سبک زندگی درست از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است که در ادامه به برخی از مهم ترین موارد مهم و تاثیرگذار در این بیماری اشاره شده است.
یکی از بهترین راه ها برای کاستن از تعداد دفعات حمله استفاده نمودن از یک رژیم کم نمک است.
علاوه بر این بهتر است از مواد غذایی سدیم دار کم تر استفاده گردد، مواد غذایی همچون نمک،کرفس ،اسفناج، غذاهای کنسرو شده،پنیر شور، دوغ، کشک، مغزهای بو داده و…. برعکس از مواد غذایی پتاسیم دار بیش تر استفاده گردد، همچون سیب زمینی، گوجه فرنگی، سیب و انگور (بهتر است با پوست مصرف گردند)، حبوبات (از جمله لوبیا سبز، نخود، لپه، عدس)، ماست کم چرب، شیر، بادمجان، ماهی، موز،کدوحلوایی، میوه های خشک (همچون آلوخشک،کشمش،زردآلو خشک).
علاوه بر این بهتر است از موارد زیر تا جای ممکن اجتناب گردد و انجام تست منییر به صورت دورهای انجام شده و سالانه چکاب شنوایی صورت گیرد.
- مصرف سیگار، قلیان، الکل، تنباکو
- رژیم غذایی پرچرب
- مصرف مواد کافئین دار مثل قهوه ،چای،شکلات،کاکائو، نوشابه های انرژی زا،قرص های لاغری، مسکن های بدون نسخه و…
- اضطراب و استرس
- فعالیت زیاد
- رانندگی زیاد به خصوص در زمان حمله
- مصرف نمک
- مصرف غذاها و نوشیدنیهای سرشار از نمک که میتواند فشار خون را افزایش دهد.
جدیدترین درمان بیماری منیر با دارو
به منظور درمان تهوع و استفراغ ناشی از بیماری منیر معمولا دارو های ضد تهوع مانند مکلنزین تجویز میگردد. علاوه بر این ممکن است متخصص شنوایی دارو های ادرارآور هم تجویز نماید تا بدین گونه از میزان مایع درون لابیرنت غشای حلزون گوش را تا حد ممکن کم نماید و از حملات بعدی بیماری منییر پیش گیری نماید.
در بعضی مواقع ممکن است علائم بیماری منیر به حدی شدید باشد که بیمار را شدیدا آزرده نماید، به همین منظور ممکن است پزشک جنتامایسین را به درون گوش میانی بیمار مبتلا به منییر تزریق نماید و از این طریق سلول های مویی مجاری نیم دایره ای را مورد تخریب قرار دهد، چرا که این سلول ها نقش بسیار زیادی در ایجاد سرگیجه ناشی از بیماری منییر ایفا مینمایند.
روشها و داروهای جدید
- SPT-2101: این داروی جدید که توسط Spiral Therapeutics توسعه یافته است، شامل دگزامتازون در یک فرمولاسیون ژل است که به طور مستقیم به گوش داخلی تزریق میشود. این روش نشان داده است که میتواند شدت و تعداد حملات سرگیجه را به طور قابل توجهی کاهش دهد. این دارو از طریق یک سیستم تحویل دارو به نام MICS (سیستم کوکلئار حداقل تهاجمی) به گوش داخلی منتقل میشود و نتایج اولیه نشاندهنده کاهش چشمگیر در روزهای سرگیجه بوده است
- SPI-1005: این داروی ضدالتهابی جدید که توسط Sound Pharmaceuticals توسعه یافته است، حاوی مادهای به نام ابسلن است. این دارو به صورت کپسول خوراکی مصرف میشود و هدف آن بهبود کاهش شنوایی، وزوز گوش و سرگیجه در بیماران منییر است. نتایج فاز سوم آزمایشات بالینی نشان داده که SPI-1005 میتواند بهبودهای قابل توجهی در علائم بیماران ایجاد کند
- تزریق ژل دگزامتازون: یک آزمایش بالینی در استرالیا نشان داده که تزریق ژل دگزامتازون به گوش داخلی میتواند تعداد روزهایی که بیماران منییر دچار سرگیجه میشوند را به طور چشمگیری کاهش دهد. این روش درمانی نوآورانه با استفاده از یک فرمولاسیون ژل طولانیاثر انجام میشود و نتایج اولیه بسیار امیدوارکننده بودهاند.
این پیشرفتها نشاندهنده تلاشهای گسترده برای یافتن درمانهای مؤثرتر برای بیماری منییر هستند. با ادامه تحقیقات و آزمایشات بالینی، امید میرود که روشهای جدید بتوانند کیفیت زندگی بیماران را بهبود بخشند و علائم ناخوشایند این بیماری را کنترل کنند.
نحوه ی انجام تست تشخیص منییر و نکاتی که باید رعایت نمود
انجام تست منییر مراحل سادهای دارد، بدین گونه که الکترود های کوچکی بر روی پیشانی فرد مبتلا به منییر قرار داده میشود سپس مجاری گوش به خوبی تمیز می شود و چند الکترود کوچک نیز در اعماق گوش قرار داده میشود، این پروسه و کار گذاشتن الکترودها، هیچ گونه دردی ایجاد نمیکند. پس از آن، بیمار بر روی صندلی نشسته یا روی تخت دراز میکشد و محرک صوتی از طریق هدفون با پخش کردن یک سری صدای کیلیک مانند بلند، آغاز میشود.
الکترود فعالیت های حلزون گوش در پاسخ به محرک صوتی را ثبت مینماید. پس از این که تست انجام شد و پاسخ های مناسب جمع آوری گردید، الکترود ها و هدفون ها از پیشانی و گوش بیمار بیرون آورده میشود. تست تشخیص منییر نهایتا حدود 45 دقیقه به طول میانجامد که نتایج حاصل از آن میبایست حتما توسط ادیولوژیست (شنوایی شناس ) تفسیر گردد. به منظور بهتر انجام شدن تست منییر، بهتر است که قبل از انجام این تست از لوازم ارایشی استفاده ننمایید، لذا بهار است بهتر است ساعاتی قبل از انجام تست منییر با آب ولرم سر و صورت خود را که در این تست درگیر میباشند را تمیز کنید.
در حین آزمون کاملا ریلکس باشید، چرا که هر حرکت غیر ضروری و تنش عضلانی در روند تست اختلال ایجاد کرده و میتواند بر روی نتایج تست منییر تاثیر گذاشته و مانع از انجام دقیق آن و حاصل شدن نتایج غیرواقعی گردد.
بنابراین تست منییر نیازی به آمادگی های قبلی خاصی ندارد و تنها لازم است قبل از آن پوست سر و صورت شما از عرق و مواد آرایشی تمیز شده باشد. همچنین پس از انجام شدن تمامی روند تست منییر نیز نیازی به مراقبت و یا استراحت خاصی نخواهید داشت و به راحتی میتوانید به ادامه فعالیت های روزمره خود بپردازید. در صورتی که قبل از انجام تست استرس دارید نفس عمیقی بکشید تا بدین گونه آرامش خود را حفظ نمایید. تست منییر از جمله تستهای مهم ارزیابی گوش و تعادل است که در تشخیص بیماری های گوش کمک موثری مینماید.
تست منییر چه اطلاعاتی را ارائه میدهد؟
نصب الکترود در نزدیکی حلزون منجر به ثبت چندین نوع پاسخ الکتروفیزیولوژِکی و پتانسیلی از حلزون و عصب شنوایی میگردد که این پتانسیل ها نشان دهنده جریانات یونی در سلول های مویی و پتانسیل های فعال تولید شده در فیبرهای عصب شنوایی میباشند. پس از آن که الکترود ها اطلاعات را ثبت نمودند، اطلاعات ثبت شده را به کامپیوتر ارسال مینمایند که نتایج به دست آمده به صورت امواجی با چندین شکل مختلف بر روی کامپیوتر ظاهر میگردد که برای ادیولوژیست یا پزشک مربوطه از اهمیت بسیاری برخوردار است. در صورتی که فشار مایعات در گوش داخلی زیاد باشد، میتواند نشان دهنده وجود بیماری منییر باشد.
آیا انجام تست منییر با درد و عوارض همراه است؟
دو روش تهاجمی و غیرتهاجمی جهت انجام تست منییر وجود دارد که روش تهاجمی همراه با درد و روش غیر تهاجمی بدون درد است. خوشبختانه امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی دیگر روش تهاجمی مورد استفاده قرار نمیگیرد و روش رایج مورد استفاده در کلینیک های تخصصی شنوایی همان روش غیر تهاجمی است که بدون درد بوده و تقریبا عارضه پزشکی و خطر خاصی برای بیمار به همراه نخواهد داشت.
برخی از توصیههای مهم در مورد بیماری منییر
در صورت ظاهر شدن عوارض بیماری منییر نکات زیر را رعایت نمایید تا بتوانید از اثر این بیماری تا جای ممکن بکاهید.
- هنگام شروع علائم سرگیجه بنشینید یا دراز بکشید.
- در مدت زمان بروز سرگیجه، از مواردی همچون حرکات ناگهانی، نور شدید، تماشای تلویزیون یا مطالعه که موجب تشدید آن میگردد خودداری نمایید.
- در صورت امکان سعی کنید بر روی جسمی که حرکت ندارد و ساکن است تمرکز نمایید.
- در هنگام بروز حملات سرگیجه و تا مدتی پس از آن استراحت کنید.
- هرگز جهت بازگشت به فعالیتهای روزمره خود عجله نداشته باشید.
- در صورتی که دارای مشکلات تعادل مزمن هستید، انجام تمرینات توانبخشی تعادل تا حد زیادی میتواند کمک کننده باشد.
انواع تستهای تشخیص بیماری منییر
بیماری منییر میتواند زندگی اجتماعی، بهره وری و کیفیت کلی زندگی شما را تحت تأثیر قرار دهد. در این مواقع باید درمورد وضعیت خود هر آنچه لازم است، بیاموزید. مهمترین نکته در درمان بیماری منییر تداوم رعایت بایدها و نبایدها و هچنین در ارتباط بودن با پزشک معالج است. برخی از راهکارها جهت تشخیص بیماری منییر عبارتند از:
شنوایی سنجی
تست شنوایی سنجی ارزیابی میکند که صدا ها در گوش فرد مبتلا به بیماری منییر تا چه میزانی قابل شنیدن است. شنوایی در افراد مبتلا به بیماری منییر بدین گونه است که معمولاً در شنیدن فرکانسهای پایین یا میانی دچار مشکل هستند. در صورتی که بیماری پیشرفت کند، ممکن است تمامی محدوده فرکانسی شنوایی فرد تحت تاثیر قرار بگیرد.
ارزیابی تعادل
هنگام بروز سرگیجه، اکثر افراد مبتلا به بیماری منیر دچار احساس عدم تعادل میگردند که به صورت موقت رخ میدهد. اگرچه ممکن است برخی از این مشکلات تعادلی، دائمی باشد. آزمایشات مختلفی وجود دارد که عملکرد گوش داخلی از نظر تعادل را مورد ارزیابی قرار میدهد.
تاثیر استرس بر بیماری منییر
استرس و اضطراب میتوانند به طور مستقیم یا غیرمستقیم علائم بیماری منییر را تشدید کنند. هرچند که هنوز مشخص نیست که آیا استرس باعث بروز علائم میشود یا اینکه خود علائم بیماری موجب افزایش استرس و اضطراب میشوند، اما کنترل استرس میتواند به کاهش شدت و تعداد حملات سرگیجه کمک کند.
راهکارهای مدیریت استرس
برای کمک به کاهش اثرات استرس بر بیماری منییر، میتوان از روشهای مختلفی استفاده کرد:
- یوگا و مدیتیشن: این فعالیتها به آرامش ذهن و کاهش اضطراب کمک میکنند و میتوانند تأثیر مثبتی بر کاهش علائم بیماری داشته باشند.
- تمرینات تنفسی و ذهنآگاهی: این تکنیکها به تمرکز ذهن و کاهش تنشهای روزانه کمک میکنند و میتوانند در مدیریت بهتر بیماری مؤثر باشند.
- فعالیتهای بدنی منظم: ورزشهای سبک مانند پیادهروی یا تای چی میتوانند به کاهش استرس کمک کنند و همچنین سلامت عمومی بدن را بهبود بخشند.
- خواب کافی: داشتن خواب کافی و با کیفیت میتواند به کاهش سطح استرس و بهبود وضعیت عمومی بیماران کمک کند.
تست منییر چه عوارضی میتواند به همراه داشته باشد؟
اگرچه عوارض ناشی از انجام این تست بسیار نادر به وقوع میپیوندد ولی در ادامه برخی از عوارض احتمالی ناشی از انجام تست منییر، آورده شده است:
- احتمال سوراخ شدن دائمی غشاء پردهی گوش
- کاسته شدن از میزان شنوایی
- عفونت و التهاب گوش میانی
- عفونت و التهاب گوش خارجی
- آسیب به کانال گوش
- ایجاد خون در گوش میانی و اطراف پردهی گوش
- ایجاد درد
پرسش و پاسخ
بیماری منییر چیست؟
بیماری منییر یک اختلال گوش داخلی است که میتواند باعث سرگیجه، کاهش شنوایی، وزوز گوش و احساس فشار در گوش شود. این بیماری معمولاً یک گوش را تحت تأثیر قرار میدهد.
چه علائمی نشاندهنده بیماری منییر هستند؟
علائم اصلی شامل حملات ناگهانی سرگیجه، کاهش شنوایی نوسانی، وزوز گوش (زنگ زدن یا صدای سوت در گوش)، و احساس پر بودن یا فشار در گوش است.
تست منییر چگونه انجام میشود؟
تست منییر شامل مجموعهای از آزمایشها برای ارزیابی عملکرد گوش داخلی و شنوایی است. این آزمایشها ممکن است شامل تستهای شنواییسنجی، الکترونیستاگموگرافی (ENG)، و الکترکوکلئوگرافی (ECoG) باشد.
آیا بیماری منییر درمانپذیر است؟
درمان قطعی برای بیماری منییر وجود ندارد، اما علائم آن میتوانند با استفاده از داروها، تغییرات رژیم غذایی، و در برخی موارد جراحی کنترل شوند. هدف درمان کاهش شدت و تعداد حملات سرگیجه و بهبود کیفیت زندگی بیمار است.
چگونه میتوانم از بروز حملات منییر جلوگیری کنم؟
پرهیز از مصرف نمک زیاد، کافئین، الکل و ترک سیگار میتواند به کاهش بروز حملات کمک کند. همچنین مدیریت استرس و رعایت رژیم غذایی سالم نیز مفید است.