علت کم شنوایی در افراد چیست؟
آیا میدانستید تمامی کم شنواییها فقط به خاطر پارگی پرده گوش و عفونت نیست؟ کم شنوایی مشکلی است که در هر سنی ممکن است بروز پیدا کند و زندگی فرد را تحت تاثیر قرار دهد. دلایل مختلفی میتوانند سبب بروز این مشکل شوند.
برخی از کم شنواییها به دلیل مشکل در عصب شنوایی است که در زمان سالمندی یا کودکی و بزرگسالی اتفاق میافتد. شما میتوانید جهت تشخیص موضوع، با یک تست شنوایی ساده اختلال به وجود آمده را تشخیص داده و فرایند درمانی را سریعاً آغاز نمایید. ما در ادامه مطلب، بیشتر به دلایل کم شنوایی میپردازیم.
انواع کم شنوایی
افت شنوایی انواع مختلفی دارد که در کل شامل موارد زیر است:
کاهش شنوایی هدایتی
این نوع کاهش شنوایی که به کم شنوایی انتقالی نیز معروف است، زمانی بروز پیدا میکند که مشکلاتی در گوش خارجی یا میانی فرد به وجود بیاید. در اثر این کم شنوایی، صدا به خوبی نمیتواند به گوش داخلی برسد.
کاهش شنوایی حسی – عصبی
یکی دیگر از انوع کم شنوایی است که به دلیل بروز مشکل در عصب دهلیزی حلزونی ایجاد میشود. کم شنوایی حسی – عصبی میتواند در بخش گوشی عصب و یا در داخل مغز بروز پیدا کند. همچنین این مشکل ممکن است به صورت مادرزادی یا اکتسابی باشد.
کاهش شنوایی ترکیبی
کم شنوایی ترکیبی زمانی بروز پیدا میکند که علائم کم شنوایی انتقالی و کم شنوایی حسی – عصبی به صورت همزمان پدیدار شود. در این نوع کم شنوایی، به گوش خارجی و میانی بیمار آسیب وارد شده و همزمان حلزون و دهلیز گوش و یا اعصاب شنوایی نیز دارای مشکل است.
علائم کم شنوایی چیست؟
- کاهش صدای مکالمات در حین صحبت با دیگران
- دشواری در درک کلمات و مشکل در شنیدن صامتها
- درک دشوار مکالمات در محیطهای شلوغ
- در خواست از دیگران برای تکرار دوباره صحبتهایشان
- نشنیدن صدای زنگ در و تلفن
- بالابردن مداوم صدای تلویزیون و رادیو
علت کم شنوایی چیست؟
از جمله دلایل رایجی که باعث افت شنوایی در افراد میشود عبارتند از:
- افزایش سن و ابتلا به پیرگوشی
- مواجهه طولانی مدت با صدای بلند
- مسدود شدن کانال گوش با تولید تدریجی ترشحات گوش
- عفونت گوش
- رشد غیرطبیعی استخوانی
- تومورها
- پاره شدن پرده صماخ
- میگرن
- آسیب یا وارد شدن ضربه به سر
- برخی بیماریها مانند بیماری منییر، مننژیت و اوریون
- گیر کردن یک جسم خارجی در مجرای گوش
- اختلالات سیستم گردش خون
- عوارض جانبی برخی داروها مانند آنتی بیوتیکها و مسکنها و همچنین داروهای مختص درمان سرطان.
- دلایل ژنتیکی و ارثی
کم شنوایی چه تاثیری بر زندگی افراد میگذارد؟
کم شنوایی باعث میشود افراد در مکالمات روزانه خود با مشکل مواجه شوند و نتوانند درک خوبی از گفتگوهای خود داشته باشند. همین موضوع موجب میشود از دورهمیها و فعالیتهای اجتماعی دوری کنند و با کمبود اعتماد به نفس و افسردگی مواجه شوند.
منزوی شدن به علت دوری از دورهمیهای دوستانه و مهمانیها به دلیل افت شنوایی و همچنین درک نکردن مکالمات دیگران، میتواند در آینده موجب تاثیرات جبران ناپذیر روحی روانی شود. همچنین دیر تشخیص دادن مشکل کم شنوایی میتواند در آینده موجب پیشرفت مشکل شده و شرایط شنوایی سختتری را برای بیمار به وجود بیاورد. فردی که کم شنوایی شدیدتری دارد نمیتواند صدای زنگهای هشدار و بوق اتومبیلها را نیز بشنود و از این طریق در بسیاری از موقعیتهای خطرزا نمیتواند واکنش مناسبی داشته باشد.
برای درمان شنوایی به کجا مراجعه کنیم؟
ابتدا برای تشخیص و درمان این اختلال باید به متخصص گوش حلق بینی مراجعه کنید. پزشک برای بررسی علل احتمالی شما را معاینه میکند. ممکن است علت جرم گوش یا عفونت باشد. همچنین این امکان وجود دارد که برای بررسیهای بیشتر، شما را برای سنجش شنوایی و انجام تستهای شنواییسنجی مختلفی به مراکز شنوایی و کلینیکهای معتبر ارجاع دهد. آزمایشات گوناگونی در این مورد وجود دارد که میتوانید به تست تن خالص، شنواییسنجی گفتاری، تمپانومتری، OAE و ABR اشاره کنیم.
تستهای مختلفی مختص بزرگسالان و نوزادان و کودکان وجود دارد. شنواییشناس طبق نتایج شنوایی به دست آمده و شرایط زندگی بیمار، سمعک مناسبی را انتخاب میکند. روشهای درمانی دیگری نیز مانند جراحی، کاشت حلزون و… وجود دارد اما بهترین و موثرترین آنها استفاده از سمعک است. شایان ذکر است که اگر مشکل کم شنوایی انسداد ناشی از ترشحات باشد، میتوان با تمیز کردن کانال گوش و برطرف انسداد، کم شنوایی را برطرف کرد.
برای خرید سمعک به کجا مراجعه کنیم؟
توصیه میکنیم برای خرید سمعک و یا انجام آزمایشات شنوایی، به مراکز شنوایی معتبر و کلینیکهای باسابقه مراجعه کنید. کلینیک سمعک برتر با بیش از ۲۴ سال سابقه یکی از بهترین مراکز شنوایی در تهران است که از کادری متخصص، حرفهای و باتجربه تشکیل شده که تمامی خدمات را با استفاده از جدیدترین دستگاههای شنوایی و با بهترین کیفیت به شما هموطنان گرامی ارائه میکنند.
فروش انواع سمعک برندهای معتبر در مدل و سبکهای مختلف، تجویز سمعک، انجام انواع آزمایشات شنوایی، قالبگیری گوش، تعمیر سمعک، تنظیم انواع سمعک با استفاده از جدیدترین دستگاه تنظیمی و همچنین ارائه مشاوره درمانی از جمله خدمات کلینیک سمعک برتر است. برای رفاه حال مراجعین سالمند و افراد دارای مشکلات حرکتی، امکان ارائه خدمات تجویز سمعک در منزل فراهم شده است. برای دریافت نوبت و یا کسب هرگونه اطلاعات بیشتر، از طریق شماره تلفنهای ذکر شده در بخش تماس با ما، با کارشناسان کلینیک در تماس باشید.